Opetushevoset

Previous slide
Next slide

Vaffel ”Vaffeli, Vohveli”

Vaffeli on äärettömän kiltti ja kultainen poniruuna. Aloittelevilla ratsastajilla se voi olla kentällä ratsastaessa laiska. Taitavilla, ja varsinkin ponille vähän tutummilla ratsastajilla Vaffel osaa liikkua todella mukavasti, ja tekeekin helppo B-A tason tehtäviä. Vaffeli rakastaa esteitä ja maastoilua! Se on varma hyppääjä myös aloittelevilla, eikä maastossa säiky turhia. Monipuolisella ponilla on myös ajettu. Vaffeli tekee kaikkea – niin talutusratsastuksia, kuin osaavienkin tunteja.

Previous slide
Next slide

Union ”Upi”

Upi on hyvin viisas ja persoonallinen hevonen. Harvinainen risteytys on saanut erityispiirteitä kummastakin siihen sekoittuneesta hevosrodusta. Upi on herkkä ja nopea, mutta miellyttämisenhaluinen.  Upi toimii ratsastaessa hyvin jopa pelkän painon ja istunnan avulla. Upi rakastaa maastoilla, ja on siellä parhaimmillaan. Esteitä sillä on hypätty vielä melko vähän, mutta ainakin ponnua tästä pienestä voimapesästä löytyy. Upia koulutetaan säännöllisesti opetushevosena eteenpäin, sillä se on vielä hieman kokematon tehtävässään.

Previous slide
Next slide

Aras "Calle"

Calle on kiltti ja reipas, sekä omaa mukavan tasaiset liikkeet. Se onkin monen ratsastajan suosikkihevonen. Calle taitaa helppo A tason asiat koulukentällä ja hyppää mielellään pieniä esteitä. Hoitaessa Callella on joskus hieman pilkettä silmäkulmassa. Se on hyvin leikkisä hevonen, ja tutkiskelee hoitajan taskut aina herkkupalojen varalta. Calle myös kyllästyy helposti, jos sen mielestä asioita ei tapahdu tarpeeksi. Varmajalkainen Calle ei säikähdä melkein mitään. Se on hyvin sosiaalinen ja rakastaa toisia hevosia, sekä tietysti ruokaa. 

Yksityiset hevoset

Tenerife Sea ”Teppo”

Teppo on Roosan ensimmäinen oma kasvatti. Se on hyvin touhukas ja sympaattinen nuori hevonen. Teppo osaa joskus olla melko reaktiivinen ja herkkä, mutta sillä on hyvä ratsastettavuus ja hienot liikkeet. Onpa Teppo vetänyt jo maastolenkkejäkin asiakkaille.

Teppo on Roosan kokonaan itse kouluttama hevonen. Vuosien saatossa yhteiset pelisäännöt ovat muovautuneet, eikä kiirettä ole pidetty koulutuksen suhteen. Tavoitteena Tepon kanssa olisi päästä kilpailemaan nuorten hevosten este- ja koulukilpailuja. Aika näyttää, ehkä Teppo voisi startata vaikka kenttäkilpailuissakin.

Endless Love ”Luna”

Luna on tallin juniori, mahdottoman kiltti ja herttainen pikkuneiti. Luna on Roosan toinen kasvatti, ja Tepon puolisisar. Tämän rohkean ja kauniisti liikkuvan varsan tulevaisuus näyttää valoisalta.

Stardrift Tur ”Laku”

Laku on omistajansa Heidin harrastehevonen, joka viettää raviuran jälkeistä leppoisaa elämää. Laku toimii hyvin ratsuna ja tykkää erityisesti maastoilla. Käsitellessä Laku saattaa joskus olla hieman vauhdikas, varsinkin vieraamman ihmisen kanssa.

Previous slide
Next slide

Oatfield's Granithe "Oiva"

Oiva on rohkea ja kiltti nuorukainen, joka innostuu ihmisistä, touhuamisesta ja asioiden tutkimisesta. Oiva tykkää ruuasta ja on nopea oppimaan erilaisia temppuja herkkupalkintojen kannustamana. Ratsastaessa Oiva on kehittynyt mukavan herkäksi istunnalle, mutta osoittaa mieltään hitailulla jos ratsastaja tahattomasti jarruttaa liikaa. Maastossa Oiva uskaltaa mennä melko jännittävistäkin paikoista hermostumatta, jos saa hetken rauhassa tarkkailla tilannetta. Oivan kanssa aiotaan käydä pienissä kisoissa ja suurissa seikkailuissa! 

Previous slide
Next slide

Heza Whiz Monokeros "Mono"

Mono on hyvin perus suomalaisen äijän luonteen omaksunut, amerikkalaisperäisestä rodustaan huolimatta, saatika sveitsiläisestä syntymäkodistaan. Mono tykkää eniten touhuta maastakäsin kaikenlaisten temppujen parissa, joista saa herkkupalkan! Muita harrastuksia Monolla on omistajansa Pilvin kanssa kouluratsastus ja kärryttely, sekä laumassa jätkien kans hengailu. Monon bestis on Oiva, jonka kanssa jaetaan niin heinät, iltarehut, kuin laitumet kesällä.

Muut eläimet

Tallikoirien aatelia

Pull Moon Laura Jenna Ellinoora ”Sandy”

Sandyn voi silloin tällöin tavata tallilla hiljaisempina hetkinä. Sandy avustaa tallin hiirikannan kurissa pitämisessä. Pieni koira vartioi reviiriään, ja vieraita ihmisiä se saattaa aluksi haukkua, ennen kuin tutustuu. Haukkumisesta huolimatta Sandya ei tarvitse pelätä, sillä se on hyvin kiltti. Sandy tykkää puhdistaa kaikkien (niin ihmisten, kuin hevosten) kasvot nuolemalla. Erityisesti Sandy rakastaa Luna -varsaa, jonka turpaa se käy nuolemassa lähes joka aamu.